Als je een iPhone scherm gaat vervangen, dan is het handig om een frame sticker mee te bestellen. Dit onderdeel wordt ook wel een adhesive of plakrand genoemd.

Is dit werkelijk handig om te vervangen of is het een slimme truc om extra geld te verdienen?


De iPhone 7 is de eerste iPhone die waterdicht is met het IP67 keurmerk. Dit keurmerk zegt iets over hoe lang én tot welke diepte je met je telefoon in het water kan. In het geval van IP67 is dat zo'n 30 minuten tot een 1 meter diepte.  De iPhone 7 tot en met de iPhone XR hebben dit keurmerk mee gekregen.  Alle telefoons vanaf de iPhone XS hebben het nieuwere keurmerk IP68 meegekregen. Hiermee kan je tot een diepte van 4 meter in plaats van 1 meter, de tijd blijft gelijk.

We raden ten alle tijden af om bijvoorbeeld met je iPhone het water in te gaan. Dat een iPhone waterdicht is heeft er meer mee te maken dat hij spatwater dicht is tegen bijvoorbeeld frisdrank. Of wanneer hij uit je handen glipt. Het is ook niet voor niets dat Apple geen garantie geeft op waterschade.


Wanneer je een scherm vervangt, dan is het handig om een frame sticker mee te bestellen. Dit is voornamelijk handig om hem weer spatwater dicht te maken; en om er voor te zorgen dat er geen vuil in je iPhone komt. Net als Apple, geven wij ook geen garantie op waterschade. De oude adhesive kun je in veel gevallen niet meer gebruiken. Ook wanneer je je iPhone moet openhalen om bijvoorbeeld je batterij te vervangen, is het handig om een frame sticker mee te bestellen. 


Conclusie: wil jij na het vervangen van je scherm of een ander onderdeel weer de "zekerheid" hebben dat je iPhone spatwater dicht is, bestel dan een frame sticker mee om deze kans te vergroten! Een ander belangrijk aspect is dat je iPhone scherm een stuk beter blijft plakken wanneer je een plakrand mee bestelt. Frame stickers zijn er in diverse kleuren, let er op dat je dezelfde kleur bestelt als van je iPhone.

Een compleet overzicht van alle frame stickers vind je hier.